ליטוף כלב בשבת / השלמת שניים מקרא ואחד תרגום

שאלה:

שלום.
א. מה דין ליטוף כלב בשבת כאשר פרוותו זזה בעקבות הליטוף?
ב. מישהו צעיר מתחזק (היה דתי תמיד אך מתחזק בדת) שהתחיל השנה לקרוא שמו"ת לא קרא בשתי פרשות צו- שמיני. עכשיו חזר לקרוא, ושואל אותי לגבי שתי הפרשות הנ"ל. האם אני יכול לומר לו שלא ישלים אותן כאשר יש חשש שהדבר יכביד עליו? ומה לגבי כל הפרשות שהוא לא קרא אחרי שמחת תורה?

תשובה:

שלום רב

לדעת רוב הפוסקים אין ללטף חיות מחמד בשבת, ראה כאן ובתגובות, אף שיש שהקלו בזה בזמנינו שהם מיועדות לכך, וכן צידד הגרש”ז אויערבך, כך שראוי להחמיר והמיקל יש לו על מי לסמוך.

אני מבין משאלתך שידוע לך שיש צורך להשלים עד שמחת תורה, זה מבחינה הלכתית, אבל אם נראה לך שאם תאמר לו כך לעשות ישבר מכל הסיפור – שלא ישלים… בלאו הכי לא ברור שההשלמה מועילה, זה תלוי במחלוקת האחרונים בביאור כוונת חז"ל "ישלים פרשיותיו עם הציבור". אבל נראה שאין סיבה לחשש כזה, תגיד לו, ותסביר לו שיעשה זאת במקביל כל פעם קצת השלמה וכדומה. מה שלא קרא, אחרי שמחת תורה אין השלמה.