חמץ שעבר עליו הפסח – נתינתו לגוי

שאלה:

שלום רב,
רציתי לשאול האם מותר לי להעביר במתנה לגוי (לא ליהודי) שוקולדים שהם על תקן חמץ שעבר עליו הפסח (לא נעשתה עליהם מכירת חמץ לצערי ואיני יכולה ליהנות מהם).

תשובה:

שלום רב

שוקולד לא אמור להיות חמץ, אלא אם כן יש בו שברי עוגיות, או ופל [כמו פסק זמן וכדומה]. אם זה חמץ ממש כמו מה שציינתי, זה אסור גם בהנאה ולא ניתן לתת לגוי כאשר יש לך בזה תועלת [כשאין תועלת בלאו הכי אסור לתת לגוי משום איסור לא תחנם].

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום,
    גם לנו קרה דבר דומה, קנינו לפני פסח חפיסות שוקולד ובפסח נדהמנו לראות שאין עליהן הכשר לפסח מכל סוג שהוא.
    שאלותי –
    1.
    האם השוקולד 'לא אמור להיות חמץ' – כי חמץ לענין חמץ שעובר עליו הפסח זה רק מכמות מסוימת? או באיזה אחוזים בתערובת?
    נכון שזה שוקולד ללא וופל וכד' – אבל יש עליו מידע על אלרגנים – עשוי להכיל גלוטן,
    וגם הרי לפעמים שמים כל מיני חומרים (חומרי טעם וריח וכד') שמי שלא מבין בתהליך הייצור לא מכיר ויכולים להיות חמץ אז אני מבינה שזה קשור לכמות – אז לפי איזה כמות?
    זה נראה לי חשוב כי הרי השוקולד לא נכלל במכירת חמץ (ודאי לא במודע, כי הרי זה היה יחד עם המוצרים שקנינו לפסח)
    מה הכי נכון לעשות עם השוקולד הזה?

    2. מקרה נוסף – אצל הורי קנו לפסח קציצות דגים (גפילטע פיש) בצנצנות בהכשר מהודר לפסח, אבל גם כאן צנצנת אחת מתוכן היתה ללא הכשר לפסח בכלל (ובקציצות דגים – כנראה מה שלא לפסח זה ממש עם חמץ גמור), והשאלה מה עושים עם זה לאחר הפסח?

    תודה רבה.

  2. לא צריך לחשוש בשוקולד שהוא חמץ שעבר עליו הפסח. המידע לאלרגניים זה רק כדי לכסות את עצמם.
    קציצות דגים ללא הכשר לפסח עשויות להיות חמץ גמור ואין לאכול.