תחכים בעור – פצוע דכה

שאלה:

שלום הרב רציתי לשאול אם אדם שיפשף במילתו מספר רב של פעמים ובזמן ההוא גם חשב מחשבות לא טובות. וכבר התחילו להיות לו מספר חתכים קטנים בעור והוא חזר בתשובה שלימה והתענה והתפלל האם בעוד כ-4-5 שנים כשהוא התחתן ויביא ילדים ואני מדבר במקרה שהחתכים נשארו. האם ילדיו יהיו ממזרים? אם אפשר מקורות בהלכה.

תשובה:

שלום רב,

חתכים קטנים בעור עדיין לא עושים אותו פסול קהל, ולא פצוע דכה. ובכל אופן אם יש לו ילדים בהכרח שאינו פצוע דכה, משום שפצוע דכה אינו מוליד. וגם בלי סיבה זו, הילדים אינם ממזרים משום שאנו פוסקים שממזרות באה רק כתוצאה מאיסור ערוה או איסור כרת ולא מאיסור לאו.