כהן – האם רשאי לבקר את הוריו בבית חולים

שאלה:

מהו הדין לגבי כניסת כהן להוריו לבית חולים בכל מיני מקרים, מתי אסור ומתי מותר איפה כן ואיפה לא איזה חלק ומה יכולים להדר?

מהו הפי\\\' יכולים עד סתימת הגולל זה ממי שבא באמצע הקבורה או אפי\\\' ממי דהיה שם צריך להתרחק כשאומר קדיש?
נא להשיב תיכף נוגע למעשה

תשובה:

שלום רב

כאשר יש בכך צורך ממשי לחולה, אין אדם אחר שיהיה איתו ואם יהיה לבד פחות ישימו לב אליו וכו', ודאי יש להקל, אולם כאשר מדובר רק בביקור חולים גרידא כדי לכבד אותם וכו', אם מדובר בבית חולים גדול שמאוד מצוי שם מתים ואין סידור להפרדת המתים באופן המועיל על פי הלכה – יש להמנע.

את שאלתך השניה לא הבנתי.

מקורות:

כאשר יש ספק דינו כספק טומאה ברשות הרבים ומותר לצורך מצוה, אולם בבתי חולים גדולים שכל הזמן מצויים שם מתים, יש שהחמירו שאינו נחשב כספק ויש להחמיר, למעט מצבים של צורך חיוני ממש לבריאותו של החולה. ראה טהרת כהנים של הרב גרוס עמ' קמ"ט שם הגרש"ז אויערבך והגר"מ שטרנבוך ועוד.