יין נסך – יהודי מוזג יין לגוי

שאלה:

יהודי שמזג יין לגוי שאחז את הכוס והבקבוק נגע בכוס, וגם הכוס הייתה באוויר האם היין שבקבוק הוא נסך?
אם אפשר מקורות אני אשמח תודה.

תשובה:

שלום רב

כשהבקבוק ביד של היהודי והוא המוזג ודאי שהיין שבבקבוק אינו יין נסך, יין נסך ענינו שבזמנם היה חשש שהמוזג מתכוין לנסך – למזוג את היין לשם עבודה זרה, וזה שייך רק בגוי שמוזג ולא ביהודי. ואגב, גם היין שביד הגוי, אם לא נדנד את הכוס הוא מותר, כיון שהיהודי הוא שמזג, ראה שו"ע סי' קכה סעי' ח. אמנם אם נדנד את הכוס תוך כדי המזיגה, גם היין בבקבוק נאסר, משום שניצוק נחשב חיבור ואין להקל אלא בהפסד מרובה, ראה שם קכו סעי' א – ב.