עדים פסולה בחתונה

שאלה:

שלום רב, רציתי לשאול, אני חוזר בתשובה, והעדים בחתונה שלי היו עדים מחללי שבת, בחתימה על הכתובה וכן בחופה עצמה. למרות שבחופה היו עוד אנשים שכן שומרי שבת אבל הם לא היו העדים הרשמיים…
רציתי לשאול האם יש פגם בחתונה שלי בגלל העדים מחללי השבת?
תודה,

תשובה:

שלום רב,

לגבי הכתובה אם העדים הם מחללי שבת ודאי שהכתובה פסולה ועליך לעשות כתובה חדשה. לגבי הקידושין יש בזה דיון גדול האם במקרה שהעדים היום פסולים הקידושין בטלים או לא. לדעת החתן סופר אבה"ע סי' ק' הקידושין אינם בטלים אם היום בקהל אנשים כשרים משום שאין דין נמצא קרוב או פסול בעדי אומדנא והקהל בעצם הם עדי אומדנא. אולם יש שחלקו על דבריו הגר"ע יוסף האריך בזה בכמה תשובות להוכיח שיש חולקים על החת"ס שבמקרה שהחתן ייחד את הפוסלים לא שייך לקיים את הקידושין ע"י אחרים. בכל אופן, הלכה למעשה ודאי שתעשה קידושין נוספים. גם החתם סופר עצמו כותב שמהיות טוב כדאי לעשות שוב קידושין, וכש"כ לדעת החולקים עליו.