חייבים ציצית בעת הניתוח??

שאלה:

לק"י
שלום לכב' תורתו,שאלתי היא: בזמן הקרוב,אי"ה יתברך,וללא נדר…אעבור ניתוח שבר ('קילה'),ולאחר התייעצותי עם מנהל מחלקה כירורגית,לגבי התנגדותי המוחלטת להסיר מעליי את הכיפה והטלית הקטן – הובהר לי נחרצות,ש-אאלץ להסירם!! האם ייחשב לי המעשה,בבחינת…"אונס רחמנא פטריה" ?!

תשובה:

שלום רב

אין כל חיוב ללבוש ציצית בכל רגע, כשאין לנו בגד ארבע כנפות אין חיוב ציצית, אלא שלובשים זאת כדי להרויח את המצוה, וממילא אין כל בעיה להסיר בעת הניתוח [השאלה רק לגבי חובת הברכה אחר כך, וזה תלוי באורך ההפסקה, אם מדובר בכשעתיים יש לשוב ולברך]. לגבי הכיפה אינני מאמין שהם יחייבו אותך דוקא בגילוי ראש, אבל אם ידרשו זאת אתה רשאי להסיר, יש הרבה צדדים להתיר באופן זה להסיר כיסוי ראש כשאתה תחת קורת הגג, ובודאי כשיש בכך צורך רפואי, ראה משנה ברורה בסי' ב בסופו.

רפואה שלמה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד
    מ"ש שאחרי כשעתיים יש לשוב ולברך, דימיתם לפושט טליתו, ולע"ד התם בידו, הכא לאו בידו, וגרע מישן ומקורדיקוס דסמיה בידן, הכא לאו סמיה בידן עד שתפוג ההרדמה, ועל כלשהו חוזר ומברך