טבילת כלים סירים חד-פעמיים

שאלה:

שלום כבוד הרב,

קנינו סירים חד-פעמיים ועלתה שאלה
1. האם מותר להשתמש בהם מספר פעמים?
2. האם מצריך טבילה?
3. במידה וזה תוצרת הארץ האם לא מצריך טבילה?

בברכה,
ירון

תשובה:

אדם שמשתמש בהם באופן חד פעמי אינו חייב להטבילן, אולם אם הוא משתמש בהם כמה פעמים עד שמתבלים, יש מקום רב לחייבו טבילה. התבניות החד פעמיות שבהכשר הבד”ץ של העדה החרדית [חברת “מישרים” וכיוצא בזה, הן תוצרת הארץ ואינן חייבות טבילה, אלא אם כן צויין עליהן בפירוש שהן מתוצרת חו”ל.

מקורות:

על כך שבשימוש רב פעמי התבניות חייבות טבילה, ראה ס’ הכשרות פרק ד סעי’ כג.