דמי מחלה במדריך בפנימיה של ישיבה

מדריך בפנימיה שמקבל תשלום -משכורת, באופן רשמי. נאלץ להיעדר מעבודתו שבועיים ימים,בשל מחלה. במקומו, בזמן מחלתו, לקחו מדריך אחר. הנהלת הישיבה רוצה לקחת את ימי המחלה מהמדריך ולהעבירם לממלא מקומו. לפי חישוב יומי. {כל יום יוצא לתשלום 175 ש"ח}
לא סוכם בשעתו עם המדריך כלום מעבר לקבלת סכום הכספי לחודש. ההנהלת הישיבה טוענת שכך נהגה בעבר גם עם שאר המדריכים. {ניכוי ימי העדרויות} המדריך מנגד טוען מגיע לי ימי מחלה. מה הדין?

תשובה:

שלום רב,

אנו מתנצלים על האיחור במתן התשובה,

המדריך צודק. אם לא היה סיכום מפורש שונה, מגיעים לו דמי מחלה כקבוע בחוק (לא משכורת מלאה).

מקורות:

עיין שו"ע חו"מ סי' שלב שמנהג המדינה קובע בפועלים. אמנם, בשו"ת אגרות משה חו"מ ח"א סי' עו כתב שאם יש למוסד מנהג שונה, הרי זה קובע יותר ממנהג המדינה. אבל, מסתבר שכל זה במקרה שהעובד יודע, או לפחות אמור להבין, שיש מנהג שונה במוסד זה. במקרה זה מדובר במנהג רק כלפי מדריך ולא עם כל העובדים, ברור שהעובד לא אמור לדעת ממנהג זה ואף קשה להגדיר מקרה נדיר זה למנהג.