ליל הסדר – כהלכתו או בחיק המשפחה המורחבת?

שאלה:

שלום רב,
(אמנם הסדר מאחורינו.,אבל אשמח לדעת את העיקרון).
מה עדיף:
בליל-הסדר להיות עם המשפחה(הורים,אחים)דודים, אבל הסדר לא יהיה כהילכתו.,
(בלשון המעטה.,), ואולי אני אשלים אח"כ איכשהו), או להיות במקום אחר, שכן יהיה,
אך כאמור ללא המשפחה, שיחסנו טובים ויקרים)?.
תודה.

תשובה:

שלום רב,

לעניות דעתי בראש ובראשונה צריכים לערוך את הסדר כהלכתו. זה לילה מדי מרומם עם כמה וכמה מצוות כדי לוותר על "כהלכתו" לטובת המשפחה המורחבת. יחד עם זה צריכים לנהוג בחכמה ולקבל "אישור" על ההעדרות בלי להשאיר רושם שלילי.

בשנה הבאה בירושלים הבנויה!

הצטרף לדיון

תגובה 1