מכונת גילוח של מכון צומת

שאלה:

שלום ושבוע טוב לכולם.

רציתי לשאול, ואקווה אוכל לקבל תשובה למעשה, האם האישורים של מכון צומת טובים למכונת גילוח, ומה ההבדל ביניהם לשל הרב גרוס? זאת אומרת, מה חסר בשל צומת שצריך (אם צריך) את האישור של הרב גרוס?

ועוד דבר, ביררתי ושאלתי כמה פעמים וכן בדקתי באתר של המכון הטכנולוגי להלכה של הרב הלפרין, ובאתר לא מוזכר כלל מכונות גילוח, וכן דיברתי איתם בטלפון והם אמרו שהם כבר לא מתעסקים עם מכונות גילוח ולא נותנים אישור לכך, אלא רק למקררים ושאר דברים אחרים. גם באתר שלהם ניתן לראות שלא מוזכר מכונות גילוח.

לכן נשאר צומת והרב גרוס.

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב

אם תכנס לאתר של מכון צומת תראה שבעצם הם מתווכחים על עצם האיסור של רוב מכונות הגילוח, וסוברים שאין כל חשש תער למרות שעל ידי כניסת השיער לרשת יש חיתוך של סכין אחת וכו'. כך שההכשר שלהם אינו נובע מאיזו בדיקה משמעותית או המצאה טכנית, אלא מכך שאינם מקבלים את האיסור שממנו חששו רוב פוסקי זמנינו. זו ההתרשמות שלי אחרי עיון באתר שלהם. ולכן אין כל טעם לסמוך על ההכשר שלהם בענין זה.