הכשרת כלים לפסח

שאלה:

שלום הרב!
יש לי מספר שאלות לעניין פסח אם אפשר
1) כיצד עושים הגעלה ביתית? (מהם התנאים?) הרי אם אני שם את הכלי הוא לא אוסר את הסיר וכן להיפך?
2) כיצד מכשירים מיקרוגל וכן את עיגול פלסטיק שעליו מסתובבת הצלחת?
3) האם ציפוי של שולחן, שיש וכו'.. צריכים קודם כל הכשרה או שמספיק לכסות אותם לכתחילה בנייר כסף?
4) לגבי הכשרה של תנור , יש לפעמים כתמים על הזכוכית שלא יורדים וכן מקומות על הזכוכית שעליהם יש ברזל שנכנס ביניהם חמץ שאי אפשר להגיע עליהם , כיצד אפשר להכשיר כך את התנור?
5) כיצד מכשירים מיחם (לפעמים שמתי חמץ גמור על המכסה) וקומקום חשמלי (במשך השנה הייתי מנקה אותו עם מלח לימון)?

תודה רבה!

תשובה:

שלום רב

  1. הכלי שבתוכו מכשירים וגם הכלי הבא להכשרה, שניהם צריכים להיות "אינם בני יומם", כלומר ללא שימוש 24 שעות, ואז הטעם הבלוע בהם פגום ואינו אוסר.
  2. על הכשרת מיקרוגל ראה כאן. אין להכשיר מיקרוגל לפסח, כיון שההכשרה שלו אינה לכתחילה לכל הדעות, והצורך אינו קריטי, אפשר שבוע בלי מיקרוגל.
  3. מעיקר הדין מספיק ציפוי, אבל רצוי ונהוג להכשיר בעירוי מים רותחים מקומקום, כי מצוי שתחת הנייר כסף מצטברים נוזלים, וממילא יש העברת טעם וכו'.
  4. הכתמים האלו אם אין בהם ממש לא מעכבים. על עצם הכשרת תנור [שאינו פירוליטי] לפסח נחלקו הדעות [האם מועיל לו ליבון קל כיון שהיתרא בלע או שהוא נחשב איסורא בלע] ולכן רצוי לא להכשירו לשימוש בפסח.
  5. יש להכשיר על ידי הגעלה. למלא אותו עד שפתו במים ולהפעיל עד שירתח, ואת המכסה יש להגעיל בתוך המים המבעבעים. כמו כן יש להוציא מים רותחים מהרז וגם לערות עליו מים רותחים.