אכילת ביצים במי מלח בליל הסדר

שאלה:

מדוע נהוג לאכול בלילי הסדר ביצים במי מלח,כאשר אנו אומרים טובלים שתי פעמים את הכרפס והמרור ולכן אולי זה בכלל אסור כפעם שלישית ובכול זאת נהוג אצל רבים בעדות אשכנז בעיקר

תשובה:

שלום רב,

אין איסור לטבול משהו נוסף. מה שאומרים הלילה הזה  ב' פעמים זה מצד הדין. אבל מנהג חלק מבני אשכנז (וכך גם הובא במנהגי החתם סופר) לאכול בתחילת הסעודה ביצה ולהטבילה במי מלח זכר לחורבן.