קטניות לאישה בהיריון שאלרגית לבשר

שאלה:

שלום, אשתי סובלת מאלרגיות שונות והעיקרית היא אלרגיה לבשר. היא בהיריון ומכיוון שאנחנו אשכנזים, האם יש מקום להקל באכילת קטניות מסוימות או מוצרי חלב שיש בהם קטניות?

תשובה:

שלום רב,

אני לא רואה סיבה שיהיה מותר לה לאכול קיטניות בפסח. יש גזירה שגזרו שלא לאכול קטניות ואינו סתם מנהג. לתינוקות התירו משום שזה האוכל שלהם. אבל אשתך ב"ה יש לה מה לאכול גם אם היא לא אוכלת בשר. יש מספיק מה לאכול לפסח ובודאי לא תרעב ללא חמץ, קיטניות, ובשר.

בהצלחה וחג שמח