יום טוב שני לרווק שגר בארץ ישראל והוריו בחו"ל

שאלה:

שלום לרבנים מה הדין אם הוא רווק ונוסע להוריו לצרפת רק שיש לו דירת קבע בארץ ישראל? ומה הדין שיש לו כמה בכול העולם לפי מה הולך? תודה רבה

תשובה:

שלום רב

אדם שקבע דירתו בארץ ישראל באופן סופי ואין דעתו לחזור לחו"ל אלא לביקורים בלבד, נחשב כבן ארץ ישראל גם אם הוא רווק, אין בהלכה הגדרה שונה לרווק ולנשוי.

קביעת מעמדו כבן א”י או כבן חו”ל היא לפי מקום עיקר דירתו ברוב ימות השנה, ולכן אם הוא גר בקביעות בחו”ל אף שבחגים הוא בארץ ישראל דינו כבן חו”ל ועליו לנהוג שני ימים טובים של גלויות, אף שיש לו דירה משלו בארץ ישראל. ראה ס’ יום טוב שני כהלכתו עמ’ קצד בשם הגרי”ש אלישיב והגרש”ז אויערבך.