שטר מכירת חמץ שכתבו שנת תשע"ח במקום תשע"ז

שאלה:

בס"ד

שלום רב
אם רשמתי בשטר מכירת חמץ בטעות שנה תשע"ח במקום תשע"ז האם יש לעשות שוב מכירה ?

תשובה:

שלום רב,

כן. כדאי לעשות מכירה חדשה שהרי לכאורה המכירה שביצעת קבעת שהיא תחול בעוד שנה כולל כל הקניינים שעשית שם, השכרת המקום וכו'. אמנם אתה לא עושה את הקנין בפועל אלא הרב עושה זאת מול הגוי, ואתה רק נותן לו הרשאה – שליחות לבצע את זה. אבל לכאורה בעצם העובדה שרשמת שנת תשע"ח לכאורה אתה שולח אותו למכור עבורך את החמץ רק בשנה הבאה.