אכילה לאחר הדלקת נרות שבת

שאלה:

בערב שבת לפעמים בתוך המרוץ אני לא מספיקה כמעט לאכול. רציתי לשאול האם אני יכולה לאכול לאחר שהדלקתי נרות שבת או שעדיף לעכב את ההדלקה ולאכול לפני?
תודה רבה, רבה!

תשובה:

שלום רב,

לאחר הדלקת נרות האישה אינה יכולה לאכול ללא קידוש. שהרי היא כבר קיבלה על עצמה שבת. ראה משנה ברורה סי' רעא ס"ק יא. לכן אם היא רוצה לאכול ועדיין יש לה שהות להדליק נרות, היא יכולה לאכול ולאחר מכן תדליק נרות, ובלבד שתדליק את הנרות יותר מ20 דק' לפני השקיעה.