לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מיחזור וסיוע לעוברי עבירה

שאלה:

בזמנינו יש פחים רבים המיועדים למיחזור – נייר, בקבוקים וכו' .
שמעתי שמה שנאסף בפח הכחול המיועד למיחזור נייר עובר למפעל שאינו שומר שבת ולכן ראוי לא להשליך לשם כדי לא לסייע לעוברי עבירה.

האם זה נכון שאם החומר המושלך עובר למפעל שאינו שומר שבת אז ראוי להימנע מלהשליך לתוכו ?

תשובה:

שלום רב

מסתבר שאין לסייע למפעל כזה, אולם אינני בקי בפרטים אם המציאות אכן היא כך.