מתי צריך לחשוש לשעטנז?

שאלה:

שלום וברכה
אני מתחזקת וחוזרת ותשובה ואני רגילה כל החיים שלי לקנות וללבוש מה שבאלי וגילתי בימים האחרונים שיש דבר הנקרא שעטנז אני מאוד מאוד מבולבלת ובוכה בגלל זה לא יודעת על מה מדובר מה שאני קונה בגדים אצטרך לקחת למעבדה ? משפחתי החילוניה לא תבין מה קורה לי וממש קשה לי ! צריכה עזרה בעניין הזה בדחיפות :(

תשובה:

שלום רב

לא צריך להלחץ כל כך, כמעט בכל הבגדים המצויים היום אין חשש שעטנז. שעטנז זה רק שילוב של צמר ופשתן, כך שבגד שאין בו צמר אין בו כלל חובת בדיקה. ראי כאן על רשימת הבגדים השונים שיש לחשוש בהם.