דחיית שבת הבר מצווה

שאלה:

שלום לרב.
חברתי חוגגת לבנה בר מצוה בעוד כמה חודשים. התאריך של יום הולדתו חל ביום חמישי שבו היא עושה עלייה לתורה ובערב היא חוגגת לו באולם. התאריך לאולם נקבע עוד לפני שהיא הבינה שיום למחרת (בשבת) היא צריכה לעשות שבת בר מצווה. היא נתונה בלחץ מטורף. היא לא יכולה להזיז את הארוע באולם ושאלתי היא האם ניתן לדחות את השבת בר מצווה לשבוע שלאחר מכן?תודה מראש

תשובה:

שלום רב,

היא יכולה לעשות שבת בר מצווה עם עליה לתורה (מפטיר) בשבת שלפני הבר מצווה, הרבה אנשים ואני בתוכם עשינו כך.

רוב נחת!