ליבון לכלים במצית

שאלה:

כבוד הרב שלום רב,
רציתי לדעת אם אני לוקחת מצית ומעבירה על כלים מברזל ,אני מוודע שאני מעבירה את האש על כל חלק ופינה בכלי בלי לפספס.. כמו סכו״ם בשרי שהשתמשתי בטעות לחלבי בתבשיל חם …האם זה מוגדר כליבון ויש באפשרותי להשתמש בכלי אחרי?

תשובה:

שלום רב

זה לא נחשב ליבון, דרגת החום שבאה מהמצית אינה מספקת, בודאי לא במה שצריך ליבון חמור שיאדים, אבל גם ליבון קל [שקש ישרף על הסכין זה ודאי לא..] ואגב סכו"ם אינו צריך ליבון ודי לו בהגעלה, יש לקחת סיר נקי שלא השתמשו בו 24 שעות, ולקחת את הסכו"ם כשהוא נקי ולא היה בשימוש ב24 שעות האחרונות, וכשהמים רותחים בסיר ומבעבעים על האש, להכניס את הסכו"ם מעט זמן, להוציא ולרוחצו במי ברז והוא כשר.

בהצלחה.