טיול בספינה בספירת העומר

שאלה:

לכב' הרבנים שלום: האם מותר בספירת העומר לצאת לטיול באוניה בים? תודה לרבני ההוראה.

תשובה:

שלום רב

ימי ספירת העומר הם ימי דין ועדיף להמנע מטיולים בימים אלו, אולם אין בכך איסור. בפרט יש להמנע מהליכה למקומות מסוכנים, ספינה בטוחה וגדולה אינה נחשבת כסכנה בזמנינו לענין זה.

מקורות:

ראה הל’ חג בחג עמוד סד על פי דברי האר”י והשל”ה הק’, וכן מצינו בס’ מקור חיים לבעל החוות יאיר סי’ תקנא, שאין להכות תלמיד בימי הספירה כיון שהם ימי דין. כמו כן, נראה שימים אלו אינם מתאימים לענינים אלו שיש בהם שמחה יתירה.