יחוד בעבודה עם החמות בביתה

שאלה:

שלום

האם מותר לי לעבוד בעבודה שזה דורש ממני להיות ביחד עם חמותי בבית שלה מספר שעות ביום וחמותי גם עובדת באותו עסק הדירה היא בקומה 3 אמנם יכול להיות מדי פעם אנשים דופקים בדלת וכן יש לציין שחמי נוסע כל יום לעבודה מחוץ לעיר

ובאם התחלתי ואני כן עובד כך מה עלי לעשות

תשובה:

שלום רב

זה נשמע בעייתי מבחינת איסור ייחוד… בעלה מחוץ לעיר, ומה שאנשים באים מידי פעם לא ממש יעזור, אני מבין שאין תנועה ממש של אנשים, וגם לדעת הרבה פוסקים במי שליבו גס בה [רגילים יחד ויש יחסי קירבה] לא מועיל ההיתר של פתח פתוח לרשות הרבים, ובפרט שכאן שלא ממש פתוח ולא נכנסים בלי רשות זה לא כל כך יעיל, אין לי פתרון בשבילך, אלא שאשתך גם תעבוד איתכם או תהיה בבית, או לחלופין תעבוד אתה בביתך והיא בביתה.

בהצלחה רבה.