לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

צדקתך צדק בארבע פרשיות

שאלה:

שבוע טוב
עד עכשיו ידעתי שבנוסף לימים שאין אומרים תחנון נוספו גם ארבע שבתות אדר: שקלים, זכור, פרה, שבת החודש.
והיום דמות מכובדת בבית הכנסת עירערה אותי.
מעונין לדעת את המעשה הנכון שעלי לבצע ואם קיימים מקורות .
בברכה

תשובה:

שלום רב

כוונתך לשאול כנראה על צדקתך צדק, שהרי תחנון בלאו הכי אין בשבת… ובענין זה אכן צדק אותו רב, אומרים צדקתך גם בארבע פרשיות, ראה לוח ארץ ישראל וכן המנהג פשוט בכל מקום. אב הרחמים אכן לא אומרים בשבתות אלו כמופיע בכל הסידורים, אבל אין לזה קשר עם תחנון, גם בשבת מברכין לא אומרים מלבד באייר וסיון ואב.