מכירת חמץ – מוצרים שאין להם כשרות לפסח

שאלה:

בס"ד

שלום הרב!
אני סלקציה של מאכלים לפסח,
1) אם יש לי אוכל שהוא כשר לפסח אך הוא פתוח. מה דינו האם צריך למכור או להצניע?
2) מה דין של סירופ ענבים שלא כתוב עליו הכשר לפסח האם צריך להצניע או שאפשר להשתמש (מדובר שהוא סגור )?
3) תבלינים שהם פתוחים האם צריכים למכור או שאפשר להצניע?
4) מה הכלל לעניין מכירת חמץ האם כל דבר אפשר למכור או שזו זילות וצריך להקפיד על העניין? מה הכלל?

תשובה:

שלום רב

המנהג הוא שכל מאכל שאין לו כשרות מיוחדת לפסח [והוא צריך כשרות לפסח] מוכרים לגוי, בפרט אם הוא פתוח, שמא נכנס משהו או מעורב משהו, לכן את כל מה שציינת תכלול במכירה.

אין צורך להקפיד שלא למכור סתם.

בהצלחה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום הרב !
    תודה רבה על העזרה עם השאלות.
    בשאלה הראשונה שאלתי האם מאכל שהוא כשר לפסח אך השתמשתי בו לפני פסח ונשאר ממנו . מה דינו האם צריך למכור או שאפשר לכתחילה להשתמש בו ללא שום בעיה? אשמח אם הרב יכול להתייחס לזה.