טיפול באב חולה אלצהיימר

שאלה:

שלום עליכם רבנים יקריים.
יש לי כמה שאלות בבקשה:
א) לפי כמה רופאים לסבא שלי יש לו אלצהיימר, בר מינן. אמא שלי שתחי', אוהבת אותו מאוד מאוד ולא רצתה בשום פנים ואופן לשים אותו בבית רפואה היות שלפי העובדות, לא מטפלים באנשים כמו שצריך. לכן עשתה בית רפואה קטן בתוך ביתו. הבעיה היא שלפעמים האחיות שמטפלות בו, לא הולכות לעבודה והיא צריכה לטפל בו.
האם מותר לה לעזור לו בבית הכיסא? (סביר להניח שתראה את מקום ברית קודש, אמנם לא בכוונה)
סבא שלי שיהיה בריא, לא מראה סימנים שהוא מבין את מה שקורה בסביבתו, או שהוא צלול בדעתו. לפעמים צועק, לפעמים בוכה,ואם מנסה לדבר לא ניתן להבין את מה שהוא אומר.

ב) איך אפשר לדעת אם המדובר הוא באלצהיימר כמו שטוענים הרופאים או אולי יכול להיות שיש לו דיבוק?

אשמח לקבל תשובה ממכם.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב

מותר לאמא לטפל בו בעת הצורך כמו שהסברת, ראה עוד כאן בהרחבה, וזכות גדולה היא לה לכבד את אביה כראוי!

ודאי מדובר באלצהיימר, התיאור שלך כלל לא קשור לדיבוק ובכלל לא נשמע על דיבוק בדור האחרון.

יום נעים.