האם מותר לגלח את הצוואר עד אמצע האוזן?

שאלה:

צהריים טובים כבוד הרב
רציתי להוציא ספק מליבי
השטח של הפאות הוא בעצם השטח מקו המצח עד למאחורי אמצע האוזן?
אז את כל העורף והצוואר (לא הבנתי את ההבדל בין עורף לצוואר האמת) אני יכול לגלח עד לאמצע האוזן?
(לא צריך באמת צריך לספר עד אמצע האוזן את העורף/צוואר במספר קטן יותר מחצי סנטימטר וגם לא רוצה להסתכן עד שם)

אך רק שאדע שהבנתי נכון שבעורף וצוואר, אני יכול לספר גם למטה מהאוזן (בצד של הצוואר כמובן ולא איפה שהזקן) עד אמצע האוזן במספר קטן יותר מחצי סנטימטר, כי נתקלתי בספקות בעבר.

תודה רבה כבוד הרב, יום טוב
ובלי נדר בע"ה אשתדל לעשות את המטלות הנדרשות בע"ה, תודה על העידוד בזה.

תשובה:

שלום רב

אין כל בעיה לגלח בצואר ובגרון, פיאות הראש הם מקו המצח [בערך כנגד אמצע העין], עד אמצע האוזן, ולמעלה יש בזה דעות חלוקות אם זה בקו ישר או בקו אלכסוני מהרקה לאוזן, ושי להחמיר כדעה הראשונה בודאי לבני אשכנז.

ערב טוב ומבורך.