גניזת מילון עברי ואנציקלופדיה חילונית

שאלה:

בס"ד

שלום הרב,

א. האם מילון עברי אשר בין היתר מופיעים בו פסוקים מהתנ"ך וספרות חז"ל ואף שמות קדושים טעון גניזה?
ב. האם אנציקלופדיה חילונית אשר בין היתר מופיעים בה פסוקים מהתנ"ך ספרות חז"ל ואף שמות קדושים ולהבדיל גם ע"ז כדוגמת הנצרות ועוד.. טעונה גניזה?

תודה רבה

תשובה:

שלום רב

יש לגנוז את החלקים שמופיעים בהם דברי התורה, ראה בדומה לכך כאן לגבי גניזת עיתונים.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בס"ד

    שלום הרב,
    קורה לי מספר פעמים בשנה שאני רואה סט גדול של אינציקלופדיה זרוק ברחוב.
    מה אני צריך לעשות, לקחת את הסט ולעבור דף דף לבדוק אם יש שם דברים הטעונים גניזה?
    זה אלפי אולי עשרות אלפי עמודים בסה"כ..
    נצא מנקודת הנחה שיש שם שם הויה אלוקים ושאר השמות הקדושים פסוקים ומדרשי חזל לצד נושאים כלליים בין היתר ע"ז..
    או שאקח את הכרכים ואשים אותם בגניזה /מיחזור/אעטוף בשתי שקיות ואשים בפח/ אחפש את הערכים: שם הויה הופיע בערכים המתחילים באות יוד. ואעבור לערך אלוקים ולשאר השמות הקדושים שאינם נמחקים, ורק אותם אגנוז.
    הדבר הזה גורם לי לחלישות הדעת.
    אודה לרב על התשובה.