גזל בפורים

שאלה:

שלום רציתי לשאול.. במסיבת פורים היה מגנטים ולקחתי מגנט שהופעתי בו עם חברים… השאלה אם זה גזל כיוון שאולי אחד מהם רצה לקחת את המגנט

תשובה:

שלום רב,

אני מניח שמדובר במשהו שניתן לקחת ולא מקפידים על כך. אבל אולי תשאל מישהו האם אכן הניחו את זה שם כדי שיקחו.

אגב, הכתרת את הכותרת "גזל בפורים". אם כוונתך לשאול האם דיני גזל בפורים הם כמו דיני מזיק בפורים שנפסק ברמ"א שאם עשו כן תוך כדי שמחת החג והשתכרו שפטורים מלשלם. ברור שאין הכוונה גם לגזל מתוך שכרות שזה את זה לעולם צריכים להחזיר.