שמיעת מגילה בנוסח תימן לספרדי

שאלה:

שלום הרב,
השנה, מייד במוצ"ש יקראו את המגילה בנוסח תימן ולאחר כשעתיים יקראו בנוסח ספרדי במושב התימני בו אני מתגורר.
1.מה יעשה ספרדי שרוצה לצאת לכתחילה בדין קריאת מגילה?
2.האם ניתן לצאת לכתחילה(שמיעה בנוסח ספרדי) לאחר שיצאתי בדיעבד(שמיעה בנוסח תימן),במידה וארצה גם לקיים "זריזין מקדימים למצוות"?
נ.ב
חזון עובדיה רושם שספרדי השמע מאשכנזי יצא בדיעבד,אין התייחסות לתימני,אז אני מניח שזה אותו דין.

תשובה:

שלום רב

מסתבר שאכן עדיף להמתין ולשמוע את המגילה בהברה שבה אתה נוהג, ולא לשמוע ולצאת ידי חובה בהברה התימנית. ידועה דעתו של הגר"ח סולוביצ'יק שאדם שישלו שני אתרוגים, האחד מהודר ויפה מאוד אבל ספק מורכב ופסול, והשני אינו יפה אבל כשר לכל הדעות, עדיף שיברך על הספק פסול ונאה ואחר כך יטול את האתרוג הפחות יפה, כי אם יטול קודם את הודאי כשר שוב לא יוכל לקיים את מצות ההידור, כי אין הידור לאחר קיום מצוה, וממילא גם בנדון דידן. אבל אם יש לך חשש שבסוף לא תהיה קריאה, עדיף לקרוא מיד.

בהצלחה.