זמן תפילת ערבית כשפורים חל במוצש"ק

שאלה:

שלום

מתי הזמן הראוי להתחיל את תפילת ערבית של מוצ"ש של פורים כמו השנה? ומדוע.

תודה!

תשובה:

שלום רב

המנהג בכל מקום הוא להתחיל כרגיל, בזמן מוצאי שבת. אלו הנוהגים כרבינו תם, יתחילו רבע שעה לפני זמן רבינו תם, כדי שהקריאה לכל הפחות תעשה בלילה לפי דרכם ושיטתם. אבל המנהג הכללי בארץ ישראל אינו כשיטת רבינו תם.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. בבית הכנסת שלנו נוהגים להתחיל ערבית במוצש בערך 10 דקות לפני זמן מוצאי שבת שכתוב בלוח, האם אפשר להמשיך לקיים את המנהג גם במוצש הקרוב? הרי עד שנגיע לקדיש ונתחיל את קריאת המגילה כבר תצא השבת.

  2. אפשר לנהוג כך. אבל אם יש חשש שאנשים יביאו דברי מוקצה לפני ערבית יש להמנע! זה גבולי מאוד עם הנושא של צאת השבת ותוספת שבת. לכן כדאי מאוד לשכנע את הגבאים לאחר בעשר דק'. ויש לומר לכולם לומר ברוך המבדיל לפני שנוגעים במוקצה.