לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

שהייה בתנור בשבת

שאלה:

רוצים להכין ג׳חנון למוצאי שבת לכבוד פורים. האם מותר להשאיר הג׳חנון כל השבת בתנור ונכסה הכפתורים? האם זה בסדר או יש פיתרון אחר? אולי להתחיל להחמם לפני שבת חלקית? תודה רבה לעזרתכם.

תשובה:

שלום רב

אף שהמאכל אינו מוכן לפני שבת ונאפה בשבת, אם הכפתורים מכוסים היטב מותר להשהותו בתוכו, ובלבד שלא יפתחו את התנור בשבת [או לחלופין שיהיה על מצב של פלטת שבת אם יש לכם דבר כזה], כיון שפתיחתו עשויה לעשות שינויים בטרמוסטט אור וכו'..

מקורות:

מכיון שתנור זה אינו גרוף וקטום יש איסור שהייה בו לתבשילים שאינם מבושלים בשיעור בן דרוסאי, אך אם נותן שם דבק נחשב הדבר לגרוף וקטום. ר’ בספר ארחות שבת פרק ב’ סעיף ט”ו.