לתרומות לחץ כאן

חימום מאכלים לשבת בתנור

שאלה:

האם בתנור ניתן לחימום אוכל בשבת ע"י שעון המופעל מערב שבת?האם גם עם השעון מתחיל את פעולתו אחרי כניסת השבת?

תשובה:

שלום רב

כאשר התנור מופעל מערב שבת, אם המאכלים מבושלים כל צרכם אין כל חשש, אלא שאין לפותחו אלא בזמן שהטרמוסטט מפעיל את התנור ולא כשהוא כבוי, כי זה יגרום במקרים רבים להפעלתו המידית. אם יש מצב פלטת שבת זה בסדר גמור. במידה והאוכל אינו מבושל כל צרכו, יש לכסות את הכפתורים בנייר דבק שלא יבוא לשנות מצב [גרוף וקטום] וכן אין לסגור אחרי הפתיחה כדי שלא לקרב בישול.

לגבי שעון שבת שיעיל את התנור בשבת, יש שאסרו משום איסור חזרה כפי שתראו בקישור המובא להלן, אבל המיקל יש לו על מה לסמוך, לגבי מאכל לח בענין זה נחלקו הדעות, דעת הגר”ע יוסף שכיון שהתבשיל היה מבושל לפני שבת ויש סוברים שאין בישול אחר בישול בלח שהצטנן, מותר לעשות זאת בגרמא על ידי הנחה על פלטה כבויה שתדלק בהמשך השבת על ידי שעון. אולם הגרש”ז אויערבך הובא בשמירת שבת כהלכתה פרק א סעיף לב אסר זאת, וראה עוד כאן שיש שאסרו זאת אפילו משום איסור חזרה, וכל שכן שיש לחשוש בזה לדבריהם לאיסור בישול, לכן כדאי מאוד להחמיר בענין זה.

בנוגע למים ממש ולא מרק, נראה שיש להחמיר יותר גם לשיטת הגר”ע יוסף, שכן יש שסוברים שמים שהתחממו והתקררו לכל הדעות הסתלק בישולם הראשון ודינם כמים שאינם מבושלים, כיון שלא נעשה בהן שום דבר. ראה אגלי טל מלאכת אופה אות י ס”ק י”ב – ט”ז.

השאר תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

שאלות שנצפות עכשיו:

מאמרים אחרונים

מדריכים הלכתיים

הכנו עבורכם
דבר תורה לשבת!

מחפשים כל שבוע איזה דבר תורה להגיד בשבת?

מעכשיו תקבלו כל שבוע דבר תורה ואת כל השאלות הכי מעניינות אליכם למייל