מתנות לאביונים לאברכים

שאלה:

שלום. האם אברכי ישיבה נחשבים אביונים לעניין מתנות לאביונים, כאשר מדובר באברכי ישיבה שבסך הכול מסתדרים יפה, לחלק אפילו יש מכונית, וכן
מקבלים דירה מהישיבה (במקום המלגה), ואין להם משכורת רצינית, חלקם נשותיהם עובדות, חלקם לא, האם יש בזה גדרים ברורים?
כלומר, הבנתי שדווקא מי שחסרים לו צרכים בסיסיים נחשב אביון, אבל בדר"כ לאברך ישיבה יש אוכל לפני הנדרש לו, וכן אם ירצה למשל לקנות נעליים, לא ימנע את עצמו מכך.
אם אפשר גם להתייחס לדין בחורי ישיבה הסמוכים על שולחן הוריהם בביתם.

תשובה:

שלום רב

מתנות לאביונים ניתן לתת רק למי שנזקק לכספי צדקה, זה שאדם אברך אינו מחייב שהוא עני שמקבל צדקה… אם הוא מסתדר יפה יהיה מהנותנים ולא מהמקבלים.

גם בחורי ישיבה הסמוכים על שולחן ההורים ופרנסתם מצויה להם אינם אביונים. לא חסר לצערנו היום למי לתת… אפשר להעזר גם בקופות הצדקה הגדולות או אפילו כאן באתר.

בהצלחה רבה.