תמונת הנפטר על הקבר

שאלה:

אדם שעל מציבה של סבתו הניחו תמונה בגלל שהם אינם יודעים קרוא וכתוב וזה נועד עבורי קרובי המשפחה המבוגרים שעולים כדי שיוכלו לזהות את המציבה (הם יוצאי חבר העמים).
מה יש לו לעשות בעניין זה ? האם חייבים להחליך את המציבה ? תודה

תשובה:

שלום רב,

אין כל בעיה. צריכים לדעת שהמקור הקדום של המצבות היה רק לשים סימן והיכר שכאן יש קבר, ומי קבור כאן. כך שאין כל בעיה שיהיה על המצבה תמונה (אם כי צנועה כמובן) שנועדה לסייע לקרוביה להגיע לקברה. ראה עוד כאן בדיני מצבה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כבודו לא ראה חתם סופר ח"ו סי' ד.
    וכן יביע אומר ח"ז יו"ד סימן לב אות א. וכן בחזו"ע אבלות ח"א עמ' תנו'. שו"ת שבט הלוי ח"ז סי' קנז ??

  2. בתשובות רבות כאן באתר הורנו שלא לשים תמונה, השאלה כאן היא כאשר זה כבר קיים האם חובה להחליף, ובזה סבר כנראה הרב המשיב שאין חובה כי לא היתה כוונה לעשות כחוקות העמים.