לא תהו בראה לשבת יצרה

שאלה:

שלום,
אני בת 26, יש לי 2 ילדים חמודים, בן ובת.
אני נשואה 7 שנים, האחרון נולד לפני שנתיים, האם מותר לי להאריך את המניעה לעוד שנה? או לא.
פשוט נוח לי להישאר עוד שנה במצב זה. יש לציין שעדיין לא התפתחתי תעסוקתית וזה משהו שאני רוצה לפתח.
תודה רבה

תשובה:

שלום רב,

יש חיובים ומצוות נוספות מעבר לחיוב פריה ורביה שכבר קיימתם. וכפי שהובא בגמרא ובשולחן ערוך (אבה"ע סי' א') הפסוק: 'לא תהו בראה לשבת יצרה', וכן: 'לערב אל תנח'. ונפסק שם בשו"ע שאע"פ שאדם קיים מצוות פריה ורביה עדיין הוא חייב לשאת אישה בת בנים כדי שיוכל לקיים את המצוות הנ"ל. נכון, המצוות הללו אינם כמו פריה ורביה, הם יותר קלים. ומקילים בהם הרבה יותר מאשר אדם שאין לו בן ובת, אבל עדיין הם קיימים ולא ניתן להתעלם מהם ללא כל סיבה. ראוי לציין שהגמרא אומרת שמצוות פריה ורביה היא רק על האיש ולא על האישה. אולם המצוות הנ"ל של לשבת יצרה ולא תהו בראה נאמר גם על הנשים!

שיהיה לך רוב נחת והרבה הצלחה!