עמוד כדי לגול היקף במגילת אסתר

שאלה:

בשנה זו קניתי מגילה בי"א שיטות. ומצאתי שבראשו, הסופר הנח עמוד שלם קודם כתיבת המגילה אבל משום שיש כ"כ קלף אין שיעור קלף בראשו להקיף כל המגילה. והסופר אמר לי שזה מנהג הסופרים. (ולא ידעתי למה). ויש לי ב' שאלות: א': אם כשר אם לאו. ב': אפילו אם המגילה כשר ואולי יש מצוה לדבק או לתפור עוד יריעה של קלף בראשו. מאי דעתך.

תשובה:

שלום רב

לכתחילה אכן צריך שישאר כדי להקיפה, אבל זה רק למצוה מן המובחר, ולכן לא נראה שיש מצוה להחליף, בפרט, שיש שכתבו שכל מה שאינו מעכב בספר תורה במגילה א"צ אפילו לכתחילה.

מקורות:

ראה קסת הסופר פרק כח סעי' ג, שו"ת שבט הלוי ח"ה סי' קסא.