טבילה בלי שבעה נקיים

שאלה:

שלום

אשתי אמרה לי שבגלל שרבנו היא לא הולכת למקווה. אחרי זה דיברנו ורוצה ללכת אבל היא לא ספרה ימי טהורה והמקווה היה אמור להיות יום חמישי שעבר( אנחנו יום ראשון) עכשו אם היא חייבת לספור עוד 7 ימים לפני שהיא תלך? ישאר לנו רק שבוע קטן או שהיא יכולה כבר הערב?
תודה

תשובה:

שלום רב

לצערי אין דבר כזה. אם לא בדקה ולא ספרה אינה יכולה לטבול. צריך לדעת שבכל מריבה ככל שתהיה, אסור לערב את ענין הטהרה, זה דבר מקודש ועקרוני מידי ואין להכניס את זה לויכוח שביניכם! באופן כללי עצה טובה לי אליך, אף פעם לא ללכת לישון בלי להתפייס! מריבה שנמשכת כמה ימים עלולה להתעצם ולצאת לגמרי מכלל שליטה! לא משנה מי צודק, מתפייסים!

בהצלחה רבה.