כתב אשורית / כתיבה מרובעת בזמנינו

שאלה:

האם יש בעיה לדרוך על שטיח בכניסה לבית שכתוב עליו באותיות מרובעות ?

תשובה:

שלום רב

בכתיבה אשורית של אותיות סתם ללא משמעות, אין אמנם חיוב גניזה אבל אסור לזורקם בבזיון, כן הורה הגרי”ש אלישיב. לכן אם מדובר בכתב כזה יש להמנע. לגבי אותיות מרובעות שבזמנינו נחלקו הדעות, בראשית חכמה שער היראה פרק טו החמיר בזה, וכ"כ בשו"ת שלמת חיים יו"ד סי' שעא ועוד אחרונים, אולם למעשה כבר פשט המנהג להקל בזה ולזרוק לאשפה, ראה שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סו"ס עו, ופוק חזי מאי עמא דבר, לכן בכתב כזה יש להקל.