עלייה לתורה בשמחת תורה

שאלה:

שלום רב, בני יחגוג 13 בתאריך י"ב בתשרי התשע"ח (2 לאוקטובר 2017). בגלל אילוצים של בני משפחה שארצה שיגיעו מחו"ל, האם ניתן יהיה לעלות לתורה ביום שמחת תורה (כ"ב בתשרי), או לחילופין ביום שישי כ"ג בתשרי שיוצא אסרו חג? האם יש מניעה בגלל שמחת תורה, או אסרו חג? בתודה רבה! שלומית

תשובה:

שלום רב

ביום שישי אין קריאה בתורה… אבל בשמחת תורה יוכל לעלות, אף שהמנהג העיקרי הוא בשבת.

העיקר שיזכור תמיד, שהחל מיום בר המצוה עד סוף חייו למעט שבתות וחגים, לא יפסיד מהנחת תפילין! התפילין הם צינור הקשר בין עם ישראל לאבינו שבשמים, ומי יפסיד דבר כזה שעם ישראל מסר נפש עליו כל הימים..

רוב נחת ושמחות תמיד.