טלית קטן לילד קטן

שאלה:

ערב שבת שלום !
קניתי לבן שלי(מתחת לגיל מצוות) טלית קטן על מנת לחנכו המצוות.
1. האם יש קדושה בבגד ובגדילים?
2. אם הוא עדיין לא נגמל לגמרי האם הוא יכול ללבוש את הציצית?

תשובה:

שלום רב

ודאי יש קדושה בציצית, כתוב שקטן היודע להתעטף אביו עושה לו ציצית, כלומר שיש בזה מצות ציצית דרבנן.

ואף שבדרך כלל מקפידים שלא לקשור ציצית על ידי מכונה כדי שתהיה עשייתן “לשמה”, לענין ילדים קטנים לא הקפידו בכך וסמכו על דעת הסוברים שהואיל ויהודי מפעיל את המכונה מתייחסת עשייתן אליו.

אין בעיה עקרונית בכך שהילד לא נגמל, שהרי גם לשירותים מותר להכנס עם הציצית.

מקורות:

המתירים במכונה: חסד לאברהם תאומים מהדו”ת או”ח סי’ ג, אחיעזר ח”ג סי’ סט, חזון איש סי’ ו, הר צבי ח”א סי’ י. האוסרים: דברי חיים ח”ב סי’ א, מחנה אברהם או”ח סי’ ג, אמרי אש סי’ א, האלף לך שלמה השמטות לסי’ לה ועוד.

מקורות:

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. קדושה בציצית חוץ מהשל”ה הסובר שיש קדושה בציצית והברייתא שהוא דעת יחיד הבנתי שהיא תשמיש מצוה ואין בה קדושה אזי אשמח למקורות שטלית יש בה קדושה.

  2. אין קדושה בטלית עצמה, אא"כ כמו בזמנינו הטלית מיוחדת רק למצוה ותפלה. המקור הוא לשון הגמרא זה א-לי ואנוהו עשה טלית נאה, מכאן דקדק הגרי"ש אלישיב שבטלית של מצוה יש ענין של הידור מצוה.

  3. לפי דבריכם אני מבין שבציצית של היום יש קדושה וכרגע זה נלמד מהפסוק זה אלי ואנווהו.. ונתתי דעתי שכתבתם ”טלית” של היום ולאו דווקא הציציות.. אשמח לאישרור הבנתי את תוכן התשובה .. שהרי נפקא מינא לעניין גניזה..