בדיקת חמץ במקומות המכורים לגוי

שאלה:

שלום וברכה!
האם יש חובה לבדוק ולנקות מקומות בבית שאותם אני מוכר לגוי?(אשמח גם למקור)
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

כאשר המכירה מתבצעת ביום י"ד בניסן שזה בעצם אחרי זמן הבדיקה, נחלקו הדעות אם יש חיוב בדיקה או לא, כמובא במשנה ברורה בסוף סימן תלו. לכן, בהרבה מקומות הנהיגו לעשות גם מכירה ביום י"ג בניסן, כדי שמי שרוצה להפטר מהבדיקה יוכל לעשות זאת באופן הזה, אבל יש לשים לב, זו לא המכירה הרגילה, ויש לבקש זאת מהרב בפירוש.

כמו כן, אין אפשרות להפטר מהבדיקה לגמרי, ולכן מי שמוכר את כל ביתו ביום י"ג, אם אינו הולך למקום שהוא מתחייב בו בבדיקה יש צד בפוסקים שהוא חייב לבדוק את כל הבית! ראה שו"ע שם סעי' ג ומשנה ברורה שם.

בהצלחה.