תחפושות לפורים

שאלה:

שלום לכבוד הרב,

שאלה: גבי תלבושת לפורים, מה נחשב בסדר ומה לא ? זוכר אני שאחרי שנפטר הרב עובדיה זצ"ל שהיו שאמרו לא לקנות תלבושת של רב הראשי הדומה למה שהרב היה לובש. לכן מה נחשב בסדר לתלמידים?

האם מישהו שליטאי ללבוש כחסידי נחשב לא מכובד כיון שעושה את זה מתוך צחוק? יש שלובשים כן בפורים ולא ראיתי רעבי שמחה בהם, מ"מ רציתי לברר את זה טוב.

תודה ברכה והצלחה

תשובה:

שלום רב,

לא הבנתי מדוע לא להתחפש לרב עובדיה? או שליטאי יתחפש לחסידי, נכון זה מעלה מעט צחוק וזוהי המטרה. כלומר, הצחוק אינו משום שצוחקים על ההחסידים וכד', אלא עצם העובדה של התחפושת מעלה שמחה וחיוך, וזה מטרת היום. לגבי תחפושת של גבר לאישה ולהיפך זה יותר בעייתי משום איסור לא ילבש, וראה כאן מה שענינו בנושא זה.

בהצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1