זהירות מכלאי הכרם

שאלה:

יש לי גפן בגינה וגם תרנגולות ואני מעוניין לפזר להם את האוכל, הכולל ירקות וזרעונים, בגינה ממש בסמוך לגפן, כשכוונתי היא, שמה שהם לא יאכלו, ישאר להירקב ולהיות דשן לעץ הגפן. האם מותר לי לפזר אתה זרעונים כך קרוב לגפן?

תשובה:

שלום רב

לכאורה יש לחשוש שיזרע משהו באדמה ותעבור באיסור כלאיים. יש להרחיק מגפן יחידה 58 ס"מ, ומכרם – 5 גפנים בשתי שורות בקוים מקבילים – 2.4 מטר.

ערב טוב.