שכר רכב עבור עצמו ועבור חברו

שלום וברכה!
ראובן ביקש משמעון שיסע בשבילו מרוממה להר נוף לעשות לו איזו שליחות. ואמר לו תשכור רכב סיטי-קאר על חשבוני ואני אשלם לך. שמעון היה צריך בלאו הכי לשכור מסיטי-קאר רכב לשעה אחת, ובגלל השליחות לראובן, שכר את הרכב לשעתיים. אלא שבחברת סיטי-קאר השעה הראשונה היא ב19 ש"ח והשעה השנייה היא ב9 ש"ח. ושמעון מסתפק אם הוא יכול לגבות מראובן רק 9 ש"ח או 19 ש"ח, ושואל את עצמו ג"כ אם יש חילוק אם יעשה את השליחות של ראובן בשעה הראשונה או בשעה השנייה.
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

אם כאשר לוקחים את הרכב לשעתיים מקבלים הנחה של 10 ש"ח לשעה השנייה, יש לחלק את ההנחה בין השנים וכל אחד ירוויח 5 שקל. אם השעה הראשונה הייתה בשעות יקרות והשעה השנייה בשעות זולות, תלוי – אם עשה את השליחות בשעות היקרות, ההנחה לשמעון. ואם עשה את השליחות בשעות הזולות ההנחה לראובן.