כיצד עושים צוואה שהיא תקפה הלכתית

שאלה:

שלום

צוואה על פי דין תורה, באלו דרכים יכולה להיעשות?
אמירה בעל פה? עם עדים?
והאם צוואה בכתב יש צורך בעדים?
באם עושים אצל עורך דין, יש עדיין צורך בעדים?
כשעושים צוואה בכתב עם עדים, האם העדים יכולים להיות שני אחים או אבא ובן למשל?
ובאם אחד האחים הוא עורך דין בעצמו?

תודה

תשובה:

שלום רב,

עשיית צוואה עפ"י הלכה זה דבר מורכב ומי שאינו יודע לא כדאי שיעשה זאת. לדוגמא, בע"פ עם עדים זה בעייתי. יצטרכו להביא את העדים ולשמוע בדיוק מה נאמר בשעת הקנין. עדים זה חיוני עבור הצוואה, צוואה אצל עורך דין שאינו מודע לפרטי ההלכה אינו תקף הלכתית (למרות שיש פוסקים שסוברים שזה מועיל מטעם מצווה לקיים דברי המת וזה נחשב להשולש – דין חיוני עבור ההלכה של מצווה לקיים וכו').

לכן העצה הטובה ביותר היא לגשת לבית ההוראה שם ינחו אותכם כיצד לערוך צוואה שהיא תקפה הלכתית.

בהצלחה