מניעת הריון ואיסור הוצאת זרע לבטלה

שאלה:

אשתי ואני החלטנו לא להביא עוד ילדים (יש 3 בנים ברוך ה).כיצד ניתן לקיים יחסי אישות ללא חשש הוצאת זרע לבטלה

תשובה:

שלום רב,

הנחת את שאלה העיקרית ואתה שואל על השאלה הזניחה….. זני זוג המקיימים יחסי אישות תוך כדי אמצעי מניעה המותרים (גלולות, התקנים לסוגיהן, פתילות) אין בעיה של הוצאת זרע לבטלה כלל. מניעת היריון באמצעות קונדום זה איסור גמור של הוצאת זרע לבטלה.

אולם השאלה העיקרית הראויה להשאל כתבת: "אשתי ואני החלטנו…" – האם במצבכם שעדיין לא קיימתם פריה ורביה (שלשה בנים, ללא בנות כלל) מותר לכם בכלל למנוע היריון נוסף?!