עונת היוצא לדרך / תחנון במנחה לפני החופה

שאלה:

1) בעניין תשמיש ליוצא לדרך, כמה ימים הדרך צריכה להיות מעת לעת, והאם זה דווקא מחוץ לעיר?
2) בליל החתונה האם בתפילת מנחה שלפניו אומרים תחנון?

תשובה:

שלום רב

  1. בשו"ת תשובה מאהבה סי' לד נקט שהכוונה ליוצא לדרך למרחק של פרסה שהוא ארבע מיל [72 דק' נסיעה] ויש שלמדו בדבריו שהכוונה י"ב מיל אבל נדחו דבריהם. אולם דעת רוב הפוסקים שהמדובר שיוצא לדרך של כמה ימים שבמהלכן ידיע עת וסתה [לפי הזמן המיוחד לו ולפי המבואר בשו"ע סי' עו] ולא יהיה בביתו, ראה הגה' יעב"ץ יבמות סח ב, וראה בדי השלחן סי' קפד סעי' י.
  2. אם החופה בלילה אומרים תחנון במנחה, אא"כ מתפללים באולם השמחות. ראה שו"ת שבט הלוי ח"ז סי' יח.