אמצעי מניעה

שאלה:

שלום כבוד הרב רציתי לדעת אם התקן יש בזה חשש להפלה והאם טבעת נוברינג אפשר להשתמש לטווח קצר או ארוך ואם טבעת זה לפי ההלכה אם זה לא זרע לבטלה ואם אחת אם לחץ דם גבוה או בעיות בלב יכולה להשתמש בטבעת כי יש בה הורמונים תודה

תשובה:

שלום רב,

בהתקן אין כל חשש הפלה. בטבעת נובורינג אפשר להשתמש לתקופה קצרה או ארוכה איך שרוצים. ולפי ההלכה אין כל בעיה להשתמש באמצעי מניעות אלו.

אגב, יש התקנים שאינם הורמונאלים, לכן לכאורה אין כל בעיה להתשמש בזה גם אם את סובלת מלחץ דם גבוה. אבל את יכולה לשאול רופא.

בהצלחה