חלקת קבר שנקנתה לאחר שאחד מבני הזוג נפטר ובן הזוג נישא שנית

שאלה:

שלום כבוד הרב
היום נהוג במקרה של נפטר לקנות גם את החלקה על ידי בן או בת הזוג כדי שבבוא העת הנפטר השני יוכל להיקבר מעל בן זוגו. השאלה היא מה קורה אם בן הזוג שנותר בחיים מתחתן שנית ונפטר. האם הוא נקבר בחלקת הקבר שקנה מעל בן או בת זוגו הקודמים? מותר או אסור? ואם אסור, האם ההוצאה הזאת שנקנתה בכסף רב יורדת לטמיון?

תשובה:

שלום רב,

מעיקר הדין בן/ת הזוג יכולים להקבר היכן שהם רוצים, אצל הראשון או אצל השני. אין בזה מנהג קבוע והכל תלוי ברצונם. לכן אם בן הזוג כבר שילם כסף רב ואינו רוצה להפסיד את כספו, הוא יכול להקבר ליד הבעל או האישה הראשונים

מקורות:

עי’ בארוכה בזה בשו”ת זרע אמת (ח”ב יו”ד סי’ קמו).